Bakonyi sertésborda

 

 

Bakonyi sertésborda

 

Kell hozzá 4 személyre: fejenként 2 szelet karaj, 8-10 dkg füstölt szalonna, egy közepes fej vöröshagyma, 1 szép nagy zöldpaprika, 1 nagy paradicsom, 20-25 dkg gomba, 1,5 dl tejföl, 1,5 dl tejszín, kevés zsiradék, só, pirospaprika, liszt

 

A húst szeleteld le, klopfold ki, sózd meg, és mind a két oldalát lisztbe mártva, kevés zsiradékon süsd meg szép pirosra, és tedd félre.

 

Abban a zsiradékban, amiben a husit sütötted pirítsd meg üvegesre az apró kockára vágott szalonnát. Tedd rá a finomra vágott vöröshagymát, és a karikára vágott zöldpaprikát. Dinszteld meg egy kicsit, és dobd bele a cikkekre vágott gombát. Sózd meg, és addig pirítsd, amíg vissza nem sül zsírjáig. Tedd bele a kockára vágott paradicsomot, keverd össze, szórd meg egy púpos teáskanál pirospaprikával, egy púpos evőkanál liszttel, és megint keverd össze.

 

A tejfölt, és a tejszínt öntsd egybe, keverd ki 1 dl hideg vízzel, és ezzel öntsd fel a gombát. Állandó keverés mellett, forrald jól fel. Ha kell, sózd utána, tedd bele a megsütött husikat, és hagyd még egyet rottyanni.

 

Galuskával (nokedlivel), vagy túrógombóccal körítve tálald.

 

Természetesen ezt is el lehet készíteni más fajta húsból (pl. csirke, vagy pulykamellből, borjúhúsból, sőt, akár pontyból, vagy tengeri halból is)

 

Vegetáriánusoknak készülhet hús és szalonna nélkül !

 

 

 

 

Hozzávalók még egyszer:

fejenként 2 szelet karaj

8-10 dkg füstölt szalonna

egy közepes fej vöröshagyma

1 szép nagy zöldpaprika

1 nagy paradicsom

20-25 dkg gomba

1,5 dl tejföl

1,5 dl tejszín

kevés zsiradék

só, egy púpos teáskanál pirospaprika

egy púpos evőkanál liszt

 

 

  • Itt található a többi receptem...

  •