Sztroganoff bélszín

 

 

Sztroganoff bélszín

 

Kell hozzá 4 személyre: 40 dkg vékony csíkokra vágott pácolt bélszín (azt a részét aprítsd, amiből nem tudsz szeletet vágni), 20 dkg gomba, 15 dkg kovászos uborka, 1 kis fej vöröshagyma, 3 dl tejszín, 1 dl fehérbor, őrölt bors, mustár, petrezselyem zöldje, liszt, só, kevés zsiradék.

 

A zsiradékon pirítsd üvegesre a finomra vágott vöröshagymát, tedd bele a husit, és kevergetve pirítsd 2 percig. Aztán jöhet bele a kis cikkekre vágott gomba, sózd, borsozd meg, és szórd meg finomra vágott petrezselyem zöldjével.

 

Addig pirítsd, amíg visszasül zsírjára, tegyél bele egy kanál mustárt, jól keverd össze, szórd meg egy púpos teáskanálnyi liszttel, újabb keverés, tedd bele a vékony csíkokra vágott (vagy tökgyalun legyalult) kovászos uborkát, öntsd fel a tejszínnel, és folyamatosan kevergetve forrald össze. Vedd le a lángról, és keverd hozzá a bort.

 

Köretnek krokett, párolt rizs, vagy ezekből vegyes köret illik hozzá.

 

 

 

 

Hozzávalók még egyszer:

40 dkg bélszín

20 dkg gomba

15 dkg kovászos uborka

1 kis fej vöröshagyma

3 dl tejszín

1 dl fehérbor

őrölt bors, mustár

petrezselyem zöldje

liszt, só

kevés zsiradék

 

 

  • Itt található a többi receptem...

  •